Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor de leden

Probila - Unitrab is de Nationale Beroepsvereniging van Verwerkers en Verdelers van Producten van de Belgische Biologische Landbouw erkend door de Raad van State sinds 1984. Zij bestaat uit verwerkers en verdelers van gecertificeerde producten van de biologische landbouw volgens Verordening EG 834/2007 en volgende, die de economische, juridische en morele belangen verdedigt van haar leden, die zij eveneens informeert.
De Nationale Beroepsvereniging wil de professional helpen, zodat hij zijn werk kan doen onder de beste omstandigheden. De vereniging heeft zich hiervoor verschillende objectieven gesteld . Ze wil ook de bedrijven begeleiden in hun stappenplan naar een duurzamer beleid.
Listera les dernières actus
Vous avez la fibre bio et recherchez un poste de responsable ? Vous appréciez travailler en autonomie, êtes en quête de responsabilités et avez des idées plein la tête ?

Toutes les informations nécessaires à une compréhension efficace du label sont désormais regroupées sous la forme de deux dépliants, à distribuer selon vos besoins !

Comment encourager la durabilité dans l'industrie des produits de nettoyage?
Een belangrijk deel van onze leden is actief in de non-food sector,vooral in het domein van de etherische oliën, de cosmetica, de huidverzorging- en de cosmetica-producten en dit niet alleen in België, maar ook in andere al dan niet Europese landen.
In deze docutheek vindt je alle nuttige informatie over de biologische sector. Ze omvat ook de belangrijke thema’s waar Probila jullie belangen verdedigt, zoals de steun aan biobedrijven en de bio-wetgeving.

U bent hier

Bijstand met zoeken naar personeel

Actiris in Brussels helpt kandidaten die werk zoeken. Hun diensten en advies zijn ook beschikbaar voor bedrijven en zijn gratis.
  • Welke ondersteuning kunnen deze structuren u geven?

Om beter te voldoen aan de behoeften van de arbeidsmarkt, biedt Actiris sinds meer dan tien jaar werkgevers op zoek naar kandidaten voor de Brusselse regio een dienstverlening aan voor bedrijven, en dit door ondernemers-consultants.

Na een eerste contact via het generiek e-mailadres of via het telefoonnummer, zal een adviseur / consultant u worden toegewezen op basis van uw bedrijfssector. Hij zal uw uniek contacpunt zijn voor al uw verdere communicatie.

De adviseur / consultant voor werkgevers is de centrale contactpersoon voor de ontwikkeling van de activiteit van klanten die deel uitmaken van zijn portefeuille. De adviseur / consultant voor werkgevers is gespecialiseerd in bepaalde gebieden / sectoren. Door middel van deze organisatie kent hij de specifieke bedrijfstak en de business van zijn klanten. Dit stelt hem in staat om hun behoeften te begrijpen en nauwgezet te analyseren om hen te voorzien van een gespecificeerd en passend antwoord. Het kan zich verplaatsen naar de plaats van uw zakelijke activiteiten.

Nuttige contacten: Ondernemers-Consultanten van Actiris

  • Welk soort bijstand kunnen zij verlenen?

Via het systeem ondernemer-consultant beschikt u over één enkel aanspreekpunt voor:

  • De analyse van uw behoeften;
  • Het opstellen van een jobaanbod;
  • De keuze van een geschikt distributiekanaal voor deze aanbieding;
  • Het verfijnen van uw selectiecriteria en om de kandidaat te vinden die u zoekt;
  • Advies over de financiële voordelen om personeel te huren of te trainen.

Op deze manier zult u zich gesteund voelen in uw inspanningen en projecten met betrekking tot de ontwikkeling van de human resources van uw bedrijf.

Aanwerving: Actiris

  • Hoe de loonkost verminderen?

Er zijn veel ondersteuningsmechanismen beschikbaar m.b.t. de werkgelegenheid maar het is soms moeilijk zijn weg te vinden in die doolhof. Er bestaan financiële voordelen voor de aanwerving en opleiding van uw medewerkers (Activa, SESAM werkgelegenheidspremie, ...).

Neem contact op met uw ondernemer-consultant om te weten op welke overheidssteun voor werkgelegenheid en opleiding u recht heeft. Hij zal een persoonlijke analyse van uw dossier uitvoeren.

Link voor financiële bijstand: Actiris

  • Hoe de vaardigheden van uw personeel verbeteren?

Verschillende programma’s kunnen u helpen (het Plan voor Beroepsopleiding en Inpassing in het Arbeidsproces), de Opleidingscheques, Aanpassingskrediet, ...). Er zijn financiële voordelen om uw personeel op te leiden.

Actiris heeft een breed scala van flexibele opleiding, aanpasbaar, flexibel, to the point en effectief. Uw adviseur kan u onmiddellijk de juiste richting aanwijzen.

Als u kiest voor een kandidaat die nog niet de nodige vaardigheden heeft, heeft u ook de mogelijkheid om hem op te leiden in uw bedrijf zonder verlies van te veel productiviteit.

Vaardigheden aanleren in het bedrijf?

De overgangsstage, alternerend leren, opvang van een stagiair in opleiding of bij het einde van de opleiding ...

Er zijn veel mogelijkheden, uw ondernemer-adviseur kan u begeleiden naar de meest geschikte formule voor uw situatie.    

Nuttige contacten: Ondernemers-Consultanten van Actiris

  • Welke bijstand kan uw beroepsvereniging u bieden?

Als u zich wil informeren alvorens te overwegen om iemand in te huren kan u uw beroepsvereniging raadplegen tijdens de twee infosessies die zij jaarlijks organiseert in samenwerking met de ondernemers-consultanten van Actiris. De verschillende mechanismen voor steun betreffende de werkgelegenheid en / of opleiding zullen worden toegelicht. Op die manier kan u uw planning en uw budget opmaken voor de impact van uw toekomstige aanwervingen.

Op deze website kan u uw aanbiedingen plaatsen en dus mee zorgen voor de volksgezondheid door kwaliteitsvolle en smakelijke voeding aan te bieden met een milieuvriendelijke impact. Zie ook toepassingen voor jobs, stages, ... van de kandidaten die geïnteresseerd zijn in de sector. Lees over hun motivaties op de pagina gewijd aan sollicitaties.

Wij moedigen u aan om ons uw wensen mee te delen (per email). Uw professionele vereniging luistert naar u.