Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor de leden

Probila - Unitrab is de Nationale Beroepsvereniging van Verwerkers en Verdelers van Producten van de Belgische Biologische Landbouw erkend door de Raad van State sinds 1984. Zij bestaat uit verwerkers en verdelers van gecertificeerde producten van de biologische landbouw volgens Verordening EG 834/2007 en volgende, die de economische, juridische en morele belangen verdedigt van haar leden, die zij eveneens informeert.
De Nationale Beroepsvereniging wil de professional helpen, zodat hij zijn werk kan doen onder de beste omstandigheden. De vereniging heeft zich hiervoor verschillende objectieven gesteld . Ze wil ook de bedrijven begeleiden in hun stappenplan naar een duurzamer beleid.
Listera les dernières actus
Vous avez la fibre bio et recherchez un poste de responsable ? Vous appréciez travailler en autonomie, êtes en quête de responsabilités et avez des idées plein la tête ?

Toutes les informations nécessaires à une compréhension efficace du label sont désormais regroupées sous la forme de deux dépliants, à distribuer selon vos besoins !

Comment encourager la durabilité dans l'industrie des produits de nettoyage?
Een belangrijk deel van onze leden is actief in de non-food sector,vooral in het domein van de etherische oliën, de cosmetica, de huidverzorging- en de cosmetica-producten en dit niet alleen in België, maar ook in andere al dan niet Europese landen.
In deze docutheek vindt je alle nuttige informatie over de biologische sector. Ze omvat ook de belangrijke thema’s waar Probila jullie belangen verdedigt, zoals de steun aan biobedrijven en de bio-wetgeving.

U bent hier

Biogarantie® en Ecogarantie®

Private labels, Biogarantie® en Ecogarantie®, beheerd door beroepsorganisaties hebben tot taak om :

  • er voor te zorgen dat de consument gemakkelijk een biologisch of ecologisch product kan herkennen;
  • de biosector te ontwikkelen en te waken over het goed gebruik van de labels;
  • te anticiperen op de ontwikkeling van wetgeving door de normen voor producten die niet onder de Europese regelgeving vallen te bepalen.

Biogarantie®, garandeert dat producten afkomstig zijn uit de biologische landbouw en duurzaam zijn op sociaal, ecologisch en economisch gebied. Zijn uitstekende reputatie bij Belgische consumenten en zijn pioniersrol in de gebieden die nog niet worden gedekt door Europese regelgeving, maken dit een innovatief en geruststellend etiket. Dit label wordt gezamenlijk beheerd met UNAB en BioForum Vlaanderen. Meer info.

Ecogarantie®, de hoogste ecologische certificeringsstandaard in Europa voor cosmetica, producten voor persoonlijke verzorging, en reinigingsproducten evenals voor zeezout. Meer info.