Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor de leden

Probila - Unitrab is de Nationale Beroepsvereniging van Verwerkers en Verdelers van Producten van de Belgische Biologische Landbouw erkend door de Raad van State sinds 1984. Zij bestaat uit verwerkers en verdelers van gecertificeerde producten van de biologische landbouw volgens Verordening EG 834/2007 en volgende, die de economische, juridische en morele belangen verdedigt van haar leden, die zij eveneens informeert.
De Nationale Beroepsvereniging wil de professional helpen, zodat hij zijn werk kan doen onder de beste omstandigheden. De vereniging heeft zich hiervoor verschillende objectieven gesteld . Ze wil ook de bedrijven begeleiden in hun stappenplan naar een duurzamer beleid.
In deze docutheek vindt je alle nuttige informatie over de biologische sector. Ze omvat ook de belangrijke thema’s waar Probila jullie belangen verdedigt, zoals de steun aan biobedrijven en de bio-wetgeving.

U bent hier

Dienstverlening

Steeds meer consumenten hebben behoefte aan een meer natuurlijke voeding, uit de biologische landbouw, en wensen dat deze natuurlijke producten vrij zijn van pesticiden, GGO's, en antibiotica en vervolgens verwerkt worden zonder onnodige raffinage of het toevoegen van andere stoffen (smaakstoffen, bewaringsmiddelen, enz.), zodat de voedingscomponenten ten volle behouden blijven en de gezondheid van mens en milieu behouden blijft.

Ondertussen zetten een groeiend aantal gecertificeerde ondernemers die biologische producten bereiden, verwerken en verdelen hun inspanningen voort en doen er alles aan om de consument de waarborg te verschaffen van de authenticiteit en natuurlijkheid van biologische producten die voldoen aan de technische normen, wat de basis is van hun beroep, en die milieuvriendelijk zijn.

De beroepsvereniging heeft een aantal doelstellingen om de leden hulp te bieden om hun werk te doen in de beste omstandigheden.

Om optimaal te voldoen aan de behoeften en noden van elk lid,

  • basisdiensten (voor allen) en
  • aanvullende diensten (aan preferentiële tarieven voor de leden),

om u te helpen met het bekomen van meer duurzaamheid.